Kurkistus tekstiilisuunnittelun ensimmäisen vuoden opintoihin

Elettiin alkukevättä 2014. Mietin jälleen kerran, minne hakisin opiskelemaan. Taide- ja kulttuurialat ovat kiinnostaneet aina, mutta pääsykokeisiin pääseminen tai niissä menestyminen on harvalla hakijalle itsestäänselvyys. Koulujen viidakko ja kirjo on Suomessa valtava, puhumattakaan eri ammattialoista. Selailin nettiä miettien, missä voisin opiskella kankaiden suunnittelua. Sattumalta monen mutkan kautta löysin Metropolian sivut ja muotoilu-nimikkeen alta tekstiilisuunnittelun. Kiinnostuin luettuani lisää opintosuunnitelmasta; juttu tuntui heti omalta. Laitoin hakupaperit menemään, menestyin pääsykokeissa ja tässä sitä ollaan! Ensimmäinen vuosi Tikkurilan toimipisteessä on pian taputeltu, ja voin sanoa viihtyneeni hyvin.

Koska itselläni oli hatara kuva tekstiilisuunnittelusta ennen opintojen alkua, ajattelin selkeyttää opintojen sisältöä havainnollisemmin kuvien kautta. Nämä kuvat ovat siis ensimmäiseltä vuosikurssilta.

Syksyn opintojaksoilla keskityimme alan orientoivien opintojen lisäksi kudottuihin ja neulottuihin tekstiilirakenteisiin.

testikudonta

Tekijä ja kuva: Hilda Törmänen

milja6

Tekijä ja kuva: Milja Kemppinen

koneneulonta

Kuva: Hilda Törmänen

 

Värihavainto- ja sommittelu-opintojakso tammikuussa

Hanna Ruoholan kukat

Tekijä ja kuva: Hanna Ruohola

pallot

Tekijä ja kuva: Marke Hongisto

 

CAD 1 + CAD 2 (Computer-aided design). Photoshop, digiprinttaus ja käsinpainanta. 
Ryhmätyöprojektina teimme Maailma kylässä -festivaaleille telttakankaan kuvituksen kehitysyhteistyöjärjestö SASKille.

Tekijä ja kuva: Marke Hongisto ArollaSASK

Tekijä ja kuva: Marke Hongisto

 

Teksti: Marke Hongisto, tekstiilisuunnittelu