Vaikuta suomalaisen muotoilun tulevaisuuteen ja saat vastineeksi uniikkia designia

WWW.DESIGNPLAYERS.FI verkkopalvelussa sinä päätät, mitkä nuorten suunnittelijoiden tuotteista pääsevät valmistukseen asti. Löydä suosikkisi, osallistu kampanjaan ja anna äänesi kuulua. Kampanja, joka kerää tavoitellun määrän osallistujia, toteutuu ja osallistujat saavat ensimmäisinä itselleen uniikit design-tuotteet.

Tekesin rahoittaman DigiPrintNetwork-hankkeen puitteissa Metropolia Amk:n digiviestinnän opiskelijat ovat suunnitelleet Design Players -verkkopalvelun, jonka kautta luovien alojen opiskelijat voivat myydä kuluttajille suunnittelemiaan tuotteita jo opiskeluaikanaan. Tavoitteena on tutustuttaa opiskelijat tuotantoprosessiin käytännössä, madaltaa opiskelijoiden kynnystä tarjota tuotteitaan kuluttajamarkkinoille ja mahdollistaa verkostoituminen suomalaisten toimijoiden kanssa. Verkkopalvelun ympärille on kerätty yrittäjäverkosto, joka valmistaa verkkopalvelun kautta myydyt tuotteet kestävän kehityksen arvojen mukaisesti Suomessa.

Design Players -verkkopalvelua testataan käytännössä keväällä 2017 muotoilun opiskelijoiden tuotteilla. Palvelussa on jo muutama kampanja käynnissä ja lisää on tulossa lähiaikoina. Verkkopalvelussa julkaistua kampanjaa varten opiskelijat suunnittelevat ja hinnoittelevat tuotteen, valmistavat tuotteesta protomallin ja suunnittelevat sille markkinointikampanjan. Tuotteet suunnitellaan yhteistyössä valmistajien kanssa, jolloin opiskelija pääsee tutustumaan valmistusprosessiin ja yritykset suunnitteluprosessiin. Design Players -verkkopalvelussa perustetaan jokaiselle tuotteelle kampanja, johon kuluttaja pystyy osallistumaan ostamalla tuotteen ja antamalla palautetta suunnittelijalle sähköpostilla. Verkkopalvelun kautta myydyistä tuotteista valmistetaan vain ne tuotteet, jotka saavuttavat tuotekampanjan asettamat tavoitteet. Kun kampanjaan on osallistunut riittävä määrä tukijoita sovitun ajan sisällä, siirtyvät tuotteet valmistukseen. Design Players -verkkopalvelu on auki testauksen ajan vain Metropolian opiskelijoille ja henkilökunnalle, mutta tuotteita on mahdollista tilata myös verkkopalvelua koordinoivan ja DigiPrintNetwork-hankkeen projektipäällikkö Tuiti Pajun kautta.

DigiPrintNetwork-hankkeen päätösseminaari on 24.3.2017 Tikkurilassa ja koulun ala-aulassa avautuu samana päivänä hankkeen näyttely, jossa opiskelijoiden suunnittelemia tuotteita pääsee kokeilemaan ja hypistelemään.

Noora Kontion Murasaki-kimonotakki, Linnea Bobackan Twist-neuletakki ja Eveliina Pyykösen PLAIN-pellavamekko