Liikkuvan arjen design

Liikkuvan arjen design, tai tuttavallisemmin LAD, on urbaanien liikkumismuotojen suunnittelua. LAD-projekteissa tartutaan muotoilun keinoin kestävään kaupunkiliikkumiseen – hahmotellaan esimerkiksi palveluja, jotka saavat ihmiset hyppäämään pyörän satulaan auton ratin sijaan. Opiskelijoilla on tärkeä rooli projektin toteutuksessa uusien, raikkaiden ehdotusten tekemisessä. Teeman ympärille on myös muodostunut vahva asiantuntijaverkosto kaupungin suunnittelijoista, pyöräilyjärjestöistä ja muista toimijoista, jotka sparraavat ideoiden hiomisessa.

Ensimmäisessä Liikkuvan Arjen Design -projektissa (2011-2013) työtä tehtiin kolmen pääteeman puitteissa: Helsingissä pyöräilijän palveluja kokoavassa Pyöräkeskuksessa, Vantaalla tuolloin vielä rakenteilla olleen asuin- ja työpaikka-alueen Kivistön ratkaisuissa ja Malmilla aseman ympäristön kohentamisessa paikallisen yhteisön kanssa. Nämä kokemukset on koottu kirjaksi, joka pitää asiantuntijapuheenvuorojen lisäksi sisällään 31 palvelu- ja tuotekonseptia.

Nyt meneillään oleva Liikkuvan arjen design – Pyöräkeskuksesta 2.0 pyöräilykaupunkiin -projekti (2013-2016) keskittyy nimensä mukaisesti pyöräkeskuskonseptin jatkokehittämiseen ja laajentamiseen ympäri kaupunkia.

 

Lisää tietoa