

Muotoilun opinnot
AMK
3D-animointi ja -visualisointi
Digitaalinen muotoilu
Motion Graphics
Sisustusarkkitehtuuri
Sisustusarkkitehtuurin koulutus sisältää tila-, kaluste- ja valaistussuunnittelua, suunnitteluvälineiden ja menetelmien hallintaa sekä rakenne- ja materiaalientuntemusta. Sisustusarkkitehti pyrkii toiminnallaan parantamaan ympäristön hyvää laatua ja säilyttämään sen kulttuurisia arvoja. Sisustusarkkitehdin työ on luovaa tilojen ja toimintojen suunnittelua, sisustusprojektin hallintaa luonnoksista toteutussuunnitelmiin.
Tila-, valaistus-, kaluste- ja rakennesuunnittelu kulkevat rinnakkain koko suunnitteluprosessin ajan. Sisustusarkkitehtuurin kohteita ovat esim. asuin-, työ- ja liiketilat sekä näyttely-, messu- ja muut julkiset tilat.
Sisustusarkkitehti toimii yhteistyössä tilaajan, tilan käyttäjän, arkkitehdin ja rakennusalan erikoissuunnittelijoiden kanssa. Työ edellyttää rakennuslainsäädännön ja rakennusmääräysten tuntemusta. Työpaikkoina ovat arkkitehti- ja sisustussuunnittelutoimistot, julkiset rakennuttajat, virastot, muotoilu- ja sisustusalan liikeyritykset, lehdet tai toimiminen itsenäisenä yrittäjänä.
Tekstiilisuunnittelu
Tekstiilisuunnittelun koulutus antaa laajat valmiudet toimia tekstiiliin painottuneilla muotoilun ammattialoilla. Tekstiilisuunnittelija voi ammatissaan merkittävästi lisätä yleistä viihtyvyyttä ja hyvinvointia. Hän ymmärtää tekstiilin historiallisen arvon, mutta toisaalta voi työssään syventyä alan viimeisimpiin teknisiin innovaatioihin. Tuote- ja tekstiilisuunnittelun ohella tekstiilisuunnittelijan työtehtäviin kuuluu erilaisten pintamateriaalien suunnittelua sekä niiden tuotteistamista ja tuotantoon saattamista.
Työtehtävät voivat koostua myös myynti-, markkinointi- ja koordinointitehtävistä sekä alan viestintätyöstä.
Teollinen muotoilu
Teollisen muotoilun koulutus sisältää käyttäjäkeskeistä tuotteiden ja palveluiden suunnittelua, konseptointia, visualisointia, 3D-mallintamista, mallinrakentamista, materiaali- ja käyttäjäinnovaatioita ja niiden tuotteistamista. Suunnittelutyössä yhdistyvät kestävä suunnittelu, käyttäjäkeskeisyys, tuotannolliset näkökohdat ja liiketoiminta. Teollisen muotoilijan toimenkuvaan kuuluu suunnitella ja kehittää teollisesti valmistettavia tuotteita sekä erilaisia palveluita, jotka ovat sekä toiminnallisesti että visuaalisesti houkuttelevia sekä, joissa yhdistyvät käyttäjälähtöiset, kestävät, tuotannolliset ja taloudelliset arvot.
Teollinen muotoilu vaatii usein monialaista osaamista ja yhteistyötä muiden asiantuntijoiden kanssa, kuten insinöörien, tuotannon ja markkinoinnin asiantuntijoiden kanssa.
Visuaalisen viestinnän muotoilu
Visuaalisen viestinnän muotoilun opinnoissa perehdytään monipuolisesti suunnittelun ja viestinnän kenttään. Opinnot sisältävät typografiaa, sanallista ja kuvallista markkinointiviestintää, mainontaa, julkaisu-, yritys- ja tuoteilmeiden suunnittelua, brändinhallintaa ja palvelumuotoilua sekä verkkopalveluiden ja käyttöliittymien käyttäjälähtöistä suunnittelua. Opinnoissa perehdytään myös käytettävyyteen, informaation visualisointiin ja kestävään kehityksen tematiikkaan.
Koulutus antaa vahvan tiedollisen ja teknisen pohjan toimia visuaalisen viestinnän muotoilijana, kuten esimerkiksi graafisena suunnittelijana. Myös ammattiin kytkeytyvät vastuullisuus-, eettisyys- ja yhdenvertaisuuskysymykset ovat keskeinen osa opintoja.
XR Design
YAMK
Digitaaliset mediapalvelut
Palvelumuotoilu
Koulutuksen keskiössä on muotoiluajattelu, käyttäjälähtöinen sekä vastuullinen palvelumuotoilu kestävän kehityksen periaatteilla. Opinnot sisältävät 3 pääteemaa: Muotoilujohtaminen, Tuote- ja palvelukonseptointi ja Kaupunkimuotoilu. Sisältö on suunniteltu yhteistyössä työelämän edustajien kanssa.
Palvelumuotoilun (ylempi AMK) -tutkinto on laajuudeltaan 60 opintopistettä. Puolet tutkinnosta muodostaa opinnäytetyö, joka on työelämän kehittämishanke.