Yhteistyötä, juhlaa ja avioliittoja

Helminauha-seminaarissa 5.3 klo 18–21 Kilterin koululla, Iskostie 8, Myyrmäessä keskustellaan kansainvälisenä naisten päivänä avioliitosta ja sen murroksesta. Seminaarissa julkistetaan ja myydään Kilta -korumallisto, jonka Metropolian Ammattikorkeakoulun tekstiilisuunnittelun opiskelijat suunnittelivat yhteistyössä Vantaan Nicehearts ry:n Kasvukutsu-hankkeen naisten kanssa. Vantaan Nicehearts ry on tyttöjen ja naisten hyvinvointia ja voimaantumista tukeva yhdistys.

Kasvukutsun naiset valmistivat korut. Niitä tullaan myymään erilaisissa tilaisuuksissa. Saatu tuotto menee lyhentämättömänä Vantaan Nicehearts ry:n käyttöön.
Kamu- ja Kilta-korut suunniteltiin ottaen huomioon valmistajien erilaiset lähtökohdat, ekologisuus, kierrätysmateriaalit sekä valmistuskustannukset. Helminauha-projektin teemaksi nousivat koristautuminen, häät eri kulttuureissa sekä naisten tekevät kädet. Toiveena oli, että projektissa käytettäisiin materiaalina lahjoituksena saatua kierrätysnahkaa. Nahasta, puuvillalangasta, helmistä ja maaleista syntyivät käsi- ja kaulakorut.

Toivomme, että koruista näkyy tekemisen ilo, mutta että ne tuottavat iloa myös käyttäjilleen, sanovat työryhmän jäsenet Aura Ervola, Emmi Pesari, Inna Heikkilä, Janette Tiala sekä Joanna Eklund.
Helminauhaseminaarin visuaalinen ilme on Metropolian tekstiilisuunnittelun opiskelijoiden työtä. Töiden innovaattorina on ollut kulttuurien perinteiset häätekstiilit, kuten korealainen lahjakääre pojagi, marokkolainen hääpeite handira ja suomailainen ryijy. Ina Nordbäck, Linda Kivi, Maybelle Jones-Nettey ja Kirsi Nevasuo kehittivät auditorion visuaalisen ilmeen lisäksi seminaariin valokuvanäyttelyn ja kaksi tilataideteosta, joiden toteuttamiseen Kasvukutsu-ryhmän naiset osallistuivat työpajoissa.

Helminauha-seminaarin järjestäjinä ovat Lions Club Vantaa Helsinge ry, Vantaan Järjestörinki ry, Vantaan Soroptimistiklubi ry Vantaan Nicehearts ry ja Metropolia Ammattikorkeakoulu.
Seminaariin on vapaa pääsy.