Angelica sähköauto julkistettiin 29.9.2017

Teollisen muotoilun alumnit Juha Tuomola ja Toni Grönmark ovat olleet suunnittelemassa Angelica sähköautoa yhdessä auto- ja konetekniikan insinööriopiskelijoiden kanssa. Metropolia Ammattikorkeakoulun ja kiinalaisen ajoneuvovalmistaja AET Corporationin yhteistyönä kehitetty supersähköauto Angelica sekä sähköautoteknologian vientihanke ja teknologian kehityskeskus Eurosina julkistettiin perjantaina 29.9.2017 Metropolian Arabia-kampuksella Helsingissä.

Sähköautoteknologiaan liittyvä yhteistyö Metropolian ja AET:n välillä alkoi syksyllä 2016, jolloin tahot allekirjoittivat sopimuksen uudenlaisen sähköajoneuvon prototyypin toteutuksesta. Kyseessä on merkittävä Kiinan ja Suomen taloudellista yhteistyötä ilmentävä hanke.

Julkistamistilaisuudessa läsnä olivat mm. Kiinan Suomen suurlähetystön virkamies Sun Liwei, AET:n johtaja Lin Shufeng, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen, Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sekä autoprojektia Metropoliassa vetäneet osaamisaluepäällikkö Pekka Hautala ja projektipäällikkö Ville Eskelinen sekä auton suunnittelu- ja toteutustiimi.

Angelica sähköauto. Metropolia 2017

Lue lisää

Lue lisää