Tekstiilisuunnittelun opiskeliljat juhlistavat Eestin 100 vuotista itsenäisyyttä MYTH-näyttelyssä

Metropolian tekstiilisuunnittelun opiskelijat osallistuvat 21.2.-17.3.2018 kansainväliseen MYTH-tekstiilinäyttelyyn Tartossa, Eestissä. Näyttelyn järjestää Tartu Art College TAC ja se on osa Eestin 100-vuotisjuhlintaa. Metropolian ja TAC:n lisäksi näyttelyssä on mukana neljä eurooppalaista korkeakoulua: Art Academy of Latvia, CIT Crawford College of Art and Design (Ireland), Strzemiński Academy of Art Łódź (Poland) ja Vilnius Academy of Arts (Liettua). Näyttelyn teema MYTH haastoi opiskelijat pohtimaan, mikä on myytti ja kuinka erilaiset uskomukset vaikuttavat meissä ja muokkaavat elämäämme.

Näyttelyyn osallistuvat opiskelijat Teemu Seuranen, Eerika Katariina (alumni), Hilda Törmänen ja Iman Tuulenvirta. Heidän teoksensa THE SO-CALLED MYTH OF CLIMATE CHANGE, BEYOND THE FACADE sekä DELIVERY/DISPATCH kommentoivat näyttelyn teemaa monipuolisesti.

Opiskelijoiden lisäksi avajaisissa 21.1. juhli lehtori Tiina Karhu. Näyttely on avoinna galleria Nooruksessa 17.3.2018 saakka. Galleria NOORUS, Riia 11, Tartto.

Iman ja Teemu yhdistävät onnistuneesti BEYOND THE FACADE -teoksessaan monikulttuurisuuden ja sarjakuvaharrastuksen tekstiilitekniikoihin.

 

Eerika Katarina kommentoi teoksessaan THE SO-CALLED MYTH OF CLIMATE CHANGE ilmaston muutosta sekä siihen liittyviä kysymyksiä.

Hildan teos, DELIVERY/DISPATCH, pohjaa suomalaiseen mytologiaan, jonka mukaan sielulintu tuo jokaiselle vastasyntyneelle sielun ja kerää sen taas mukaansa kuoleman hetkellä. Pienessä pesässä ”sielut” odottavat uutta toimitusta.

Lisätiedot:

Tiina Karhu

tiina.karhu@metropolia.fi

+358 404806876