Kaupungin uudet kuviot -näyttely

Reetta Pihkasen hiekkapuhalletulle lasille muokkaama Aino Vaarin kuosiluonnos. Kuva: Reetta Pihkanen

 

Minkälaisia aarteita Forssan museon arkistoista löytyykään!

Museo on tuonut aarteensa päivänvaloon digitoimalla ja julkaisemalla tekstiiliarkiston aineiston verkkosivuillaan. Metropolia Ammattikorkeakoulun tekstiilisuunnittelun opiskelijat ottivat haasteen vastaan ja käyttivät Forssan museon teollisen tekstiilin kokoelman klassikkokuoseja rakennusten pintamateriaalien suunnittelun pohjana. Projekti on osa Tyykistä tulevaisuuteen -hanketta.

Ryhmä opiskelijoita on tutustunut Forssan museoon ja kaupunkiin nähdäkseen, mitä rakennuksia voisi ehostaa klassisilla kuosipinnoilla. Kaupunki haluaisi tekstiilihistoriansa näkyvän paremmin katukuvassa, ja opiskelijoiden tavoitteena on tarjota kaupungille materiaalivaihtoehtoja rakennusten pinnoitukseen. Samalla he ovat selvittäneet materiaalien tuotantovaiheet, kustannukset ja logistiikan. Opiskelijoiden suunnittelemat materiaalikokeilut esitellään kaupunkilaisille Forssa-viikoilla toukokuussa 21.–27.5. linja-autoaseman ikkunanäyttelyssä.

Mukana näyttelyssä ovat; Roosa Hursti, Lilli Ilmavirta, Hanna Julin, Iida Kopio, Maija Koppinen, Gerli Kotkamets, Elina Kynnysmaa, Laura Laine, Anna Lemberg, Taavi Mäkelä, Reetta Pihkanen, Susanna Raiskio, Enna Savolainen, Sonja Tanskanen, Riina Turpeinen ja Heidi Vuorinen

Lisätietoja:

Tuiti Paju / tuiti.paju@metropolia.fi / 040 480 6885

Kaupungin uudet kuviot -näyttely Forssan linja-autoasemalla. Kuva: Anna Lemberg