Kansainvälisen I-dott -kilpailun voitto Metropoliaan

Kansainvälisen I-dott-kilpailun Metropolis-kategorian on voittanut Metropolian muotoilun opiskelija Gerli Kotkamets. Hän sai voitostaan rahapalkinnon lisäksi AVA-kuosisuunnittelujärjestelmän viikon koulutuksen.

I-dott tarjoaa tekstiilisuunnittelun opiskelijoille mahdollisuuden saada kuoseilleen näkyvyyttä ja asiantuntijoiden palautetta. Kilpailu järjestettiin kuudetta kertaa Manchesterissa ja siihen osallistui opiskelijoita 19 eurooppalaisesta korkeakoulusta. Metropoliasta kilpailuun lähetettiin 18 kuosia, joista kahdeksan menestyi erinomaisesti.

Gerli Kotkametsin voittaman Metropolis-kategorian tehtävänannon oli kilpailuun suunnittelut norjalainen Stravangerin-kaupunki, joka tunnetaan katutaiteen edelläkävijänä. Opiskelijoita haastettiin suunnittelemaan urbaani taideteos ja inspiroitumaan ihmisen luomasta tulevaisuuden kaupunkimiljööstä.

Kotkamets tavoitteli Sui generis -kuosillaan futuristista ja urbaania tunnelmaa, jossa näkyy suunnittelijan kädenjälki. Kuosista välittyy materiaalin tuntu ja geometristen elementtien taustalla välkkyy loputon avaruus.

http://www.i-dott.org

Lisätietoa: Tuiti Paju/ tuiti.paju@metropolia.fi