METEMUT-Alumnitapahtuma

 

METEMUT-alumnitapahtuma teollisen muotoilun entisille ja nykyisille opiskelijoille järjestettiin Arabian kampuksella perjantaina 26. huhtikuuta 2019. Paikalle saapui väkeä runsain mitoin, ja tunnelma oli odottavaisen innostunut ja iloinen.

 

Ohjelma alkoi musiikkiesityksellä, jatkui tilaisuuden esittelyllä, ja sen jälkeen oli vuorossa muutaman alumnin lyhyet puheenvuorot. Kolme Metropolian kasvattia kertoi poluistaan muotoilijana; muutama sana opiskeluajoista ja sitten siitä, mihin he olivat koulun penkiltä päästyään suunnanneet. Tarinat olivat kiinnostavia erityisesti erilaisuudeltaan. Ensimmäisenä puhui Finnairilla Lead Designerina työskentelevä Marja Ojala aiheesta jatkuva oppiminen. Hänen jälkeensä Aaro Kurkela, joka toimii Veikkauksella Product Designerira kertoi muotoilijan muistisäännöistä. Kolmantena puhujana hieman toisenlaisesta muotoilusta kertoi Jalmari Sarla, kaupunkisuunnitteluun ja -muotoiluun erikoistunut “urbaani generalisti”. Puheenvuorojen jälkeen luvassa oli mm. pajoihin tutustumista ja lisää live-musiikkia.

Ilta eteni mukavassa ja rennossa tunnelmassa. Koulusta jo työelämään siirtyneille muotoilijoille tapaamisessa taisi olla luokkakokousmaisia piirteitä, kun pitkästä aikaa opiskeluaikojen ryhmä kokoontui yhteen. Nuoremmille polville oli hyvä tilaisuus tutustua edellisiin opiskelijoihin, ja kuulla, mitä kaikkea muotoilijan koulutus mahdollistaa tulevassa työelämässä.

Tapahtuma oli ensimmäinen laatuaan, mutta tästä pitää tulla perinne!

 

Ohessa kuvallista tunnelmaa illalta:

(Kuvat: Eerika Minkkinen & Nora Anttonen)