DIMENSIO – Keramiikan uudet ulottuvuudet / Helsinki Design Week 2019

 

Helsinki Design Weekin 2019 ajan Erottaja2:ssa pääsee ihastelemaan Metropolian muotoilun opiskelijoiden ja ABL-Laattojen yhteistyöprojektin helmiä. Dimensio -näyttelyn lisäksi hulppea rakennus useine kerroksineen suorastaan pursuaa nähtävää, joten visiittiin kannattaa varata reilusti aikaa. Ohessa muutama kuva Dimensio -näyttelystä:

 

Ailahdus

Staattisen suurlaatan muuntuminen orgaaniseksi pinnaksi.
“Näyttelytyömme on ABL-Laattojen erikoisuudesta, keraamisesta suurlaatasta valmistettu pinta, joka voi toimia esimerkiksi väliseinänä. Ideaa pystyy hyödyntämään useissa eri pinnoissa ja tiloissa eri kokoisena. Se hajottaa valoa, akustoi ja rajaa tilaa. Sitä voi käyttää vaikka istuimena tai pöytänä.”

Tekijät: Onni-Vilhelm Ojanen, Hanna Väinölä, Hertta Korhonen.

 

 


Kuura

Kuura on keraamisista laatoista valmistettu modulaarinen tilanjakaja, joka on muokattavissa moneen tilaan.
“Koko voi jatkossa vaihdella yksittäisestä koriste-esineestä suuriin tilaratkaisuihin asti. Inspiraatio Kuuraan lähti keraamisten suurlaattojen ylijäämän hyödyntämisestä ja ajatuksesta, miten laattoja voisi käyttää sisustuksessa uudella tavalla. Laattojen kovuuden vastapainoksi inspiraatiota haettiin luonnosta ja orgaanisista muodoista.”

Tekijät: Laura Laamanen, Venla Anttila.

 

 


Tuntu

Voiko kivi olla pehmeä? Keraamisen laatan pehmeän puolen löytäminen.
“Työmme inspiraatio lähti vastakohdista. Halu etsiä ja löytää materiaalista jotain, mitä se ei meille itsessään selvästi viestitä. Helposti jymähdämme johonkin tiettyyn mielikuvaan ja ajatusmalliin. Niiden rikkominen sekä avaaminen on mielenkiintoista ja usein tarpeellista muutoksen aikaansaamiseksi. Työssämme haluamme selvittää, miten kova keramiikka voikin olla pehmeää? Ja, kuinka materiaali sopisi sille ei niin ominaiseen käyttöön. Tuntu on keraamisista laatoista koottu “kangas” joka toimii esimerkiksi tuolin päällysenä tai mattona. Tuntu sopii niin julkisiin tiloihin sekä sisä-ja ulkokäyttöön. Muotokieleltään Tuntu on orgaaninen ja muistuttaa luonnon kiviä tai moniväristä sammalmätästä.”

Tekijät: Elina Sahlgren, Noora Karila.

 

 

Kuvat: Eerika Minkkinen & Nora Anttonen. 2019.