Kaisa Minkkisen Origo Habitare 2020 suunnittelukilpailun finaalissa

Habitare ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu järjestävät Habitare-suunnittelukilpailun. Kilpailu on vuosien aikana nostanut esiin nuoria muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoita. Kilpailun päätuomariksi kutsuttiin tänä vuonna Cecilie Manz. Suomen Messusäätiön lahjoittaman kilpailun pääpalkinnon avulla (5 000 €) on kannustettu nuoria opiskelijoita jatkamaan opiskeluja ja luomaan menestyksekästä uraa. Kaikki finaaliin valitut työt nähdään Habitaressa 9.-13.9.2020.

Teollisen muotoilun opiskelijan Kaisa Minkkisen Origo lattiaruokailuryhmä koostuu pöydästä ja futon-istuintyynyistä. Se luo rennon, intiimin hetken ystävien tai perheen kokoontumiselle ja ruuan – ja hyvien hetkien – jakamiselle. Ympyrän muotoisen pöydän keskipisteenä – origossa – on syvennys, johon sopiva tarjoilukulho on jokaisen pöydässä istuvan ulottuvilla.

Habitare-suunnittelukilpailun vuoden 2020 teema on ”vettä ja leipää”. Kilpailussa tarkastellaan, mitkä ovat ne välttämättömät huonekalut ja esineet, joita tarvitaan nauttiaksemme hyvästä ruoasta ja seurasta. Habitare-suunnittelukilpailun tavoitteena on löytää ihanteellinen yhdistelmä esineistä, jotka muodostavat tähän tarvittavan, harmonisen ja yhtenäisen kokonaisuuden.

Suunnittelutehtävän määrittely: Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella kokonaisuus, joka sisältää päivttäisen leipämme nauttimiseen tarvittavat elementit. Pakollisina osina olivat penkki, pöytä ja kulho.

Lue lisää