Muotoilun opiskelijoilta digitaalisia taideteoksia Beijing Design Weekille

Helsinki on tänä vuonna Beijing Design Weekin teemakaupunki (Guest City). Aasian suurin ja merkittävin muotoilufestivaali on käynnissä 18.9. – 7.10.2021. Helsingin kaupungin festivaalille toteuttama kokonaisuus kulkee nimellä Helsinki Designing Better Life ja jakaantuu koulutuksen ja kaupunkikehityksen alateemoihin.

Metropolia toimii festivaalilla Helsingin kaupungin sisältökumppanina ja järjesti osana ohjelmaa Digital Art Challenge -kilpailun muotoilun tutkinto-ohjelman opiskelijoille. Haastekilpailun toimeksiantona oli työstää digitaalinen taideteos, joka ilmentää Helsingin parhaita puolia. Teosten kohderyhmänä ovat kansainväliset opiskelijat, joiden toivotaan kiinnostuvan Helsingistä tulevaisuuden opiskelu- tai työpaikkana. Valintaraatiin kuuluivat Helsingin kaupungilta Heidi Forss-Anila ja Karoliina Helkkula, sekä Metropoliasta Auli SillanpääSanteri Saarinen ja Tuomo Äijälä.

Digital Art Challenge -kilpailun ensimmäinen palkinto (2000 €) jaettiin kahden kilpailutyön kesken

  • Movements: Veli-Matti Järvelä, Muotoilun tutkinto-ohjelma, XR-design
  • Helsinki Co-created: Minna Däpp ja Anne Varonen, Muotoilun tutkinto-ohjelma, visuaalisen viestinnän muotoilu

Kaikki haastekilpailussa mukana olevat työt ovat esillä festivaalin aikana Helsinki Virtual Pavilion -tapahtumagalleriassa. Virtuaalipaviljongin on toteuttanut 3D-animoinnin ja -visualisoinnin opiskelija Anniina Lehikoinen osana Helsinki XR Centerin tiimiä. Paviljonki on Mozilla Hubs -alustalla ja siihen on otettu vaikutteita Helsingin installaatiosta Pekingissä. Tapahtumagalleriassa liikutaan ja kommunikoidaan virtuaalisten hahmojen, avatarien avulla. Vieraile virtuaalisessa Paviljongissa tästä.

Kuvassa näkymä virtuaaligallerista. Beijing Design Week. Virtualgallery. Anniina Lehikoinen. Santeri Saarinen. Helsinki XR Center

Visualisointi: Santeri Saarinen

Lue myös: Virtuaalisia Helsinki-postikortteja, digitaidenäyttely ja designdiplomatiaa – Helsingin ohjelmaa Pekingin designfestivaaleilla voi kokea myös etänä