LUOTO sijoittui toiseksi Kotoa kiertoon kilpailussa

Teollisen muotoilun opiskelijat Lilja Nikkilä ja Ava-Elisabeth Ranta sijoittuivat LUOTO ehdotuksella toiselle sijalle Kotoa kiertoon -suunnittelukilpailussa, joka kohdistettiin erityisesti muotoiluopiskelijoille.

Tavoitteena LUOTO kierrätyssysteemissä on nostaa kaikkien kotitalouksien lajitteluastetta mahdollistamalla helppo ja monipuolinen kierrätys jokaiselle. Lilja ja Ava-Elisabeth uskovat,  että kun jätteiden lajittelu on yhtä vaivatonta kuin lajittelematta jättäminen, niin jokaisella on varaa valita oikein. Kierrätyksen tulisi olla jokaisen saavutettavissa ja LUOTO mahdollistaa sen.

LUOTO on universaali ja modulaarinen kierrätyssysteemi, joka ei vaadi asennusta ja sopii kaikkiin keittiöihin. LUOTO koostuu kehikosta, sekä erilaisista astioista, joiden avulla sovitat helposti paikan jokaiselle jätelajikkeelle, mitä kotitaloudessasi syntyy, biojätteestä tekstiileihin. Kaavan avulla astioita on myös mahdollista valmistaa itse kotona.

Kuvassa on kierrätyssysteeemi. Erikokoisia lajittelulaatikoita alustalla. Kuvassa on piirrokset kierrätysjärjestelmästä. Kuvassa on kaaviokuva kierrätyslaatikosta

Lue lisää