Muotoilun opiskelijat Habitare-messuilla

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään kolmen vuoden tauon jälkeen Helsingin Messukeskuksessa 7.-11. syyskuuta. 

Muotoilun osastolla esitellään teollisen muotoilun opiskelijoiden 3D-printattuja valaisimia. Opiskelijat Juho Vesala ja Pekka Valla ovat myös suunnitelleet messuosaston, 6n12.

Tuotteiden suunnittelijat: Olga Autio, Mikael Berg, Ismail Gerger, Tuomas Linna, Katja Oderychev, Isabelle Rossin, Yuka Satori, Anni Vainio, Pekka Valla, Juho Vesala, Pekka Vottonen. Kuratointi ja tuotanto: Pasi Pänkäläinen.

Tekstiilisuunnittelun opiskelija Bianca Byggmästar on myös mukana Habitare-messuilla ja hänellä on osasto 6m26 Habitaren Blockin alueella, missä esittellään Biancan tekstiilikuosimallistoa.

Muotoilun opiskelijoita on mukana Protoshop näyttelyssä. Protoshop-näyttely esittelee vuosittain 10-12 uutta prototyyppiä ja tuoteideaa Habitaressa. Näyttely on vuosien varrella toiminut nuoren muotoilun suunnannäyttäjänä ja uuden muotoilun esiinnostajana. Habitaressa 2022 nähdään poikkeuksellisesti vuosien 2020 ja 2021 suunnittelijat. 

Protoshop näyttelyssä mukana ovat tekstiilisuunnittelusta valmistuneet muotoilijat Lilli Ilmavirta ja Virpi Heikkinen sekä teollisen muotoilun opiskelija Santtu Teerihalme. Mukana on myös teollisessa muotoilussa Erasmus vaihdossa ollut Tautvydas Petruškevičius, Lontoon Middlesex-yliopistosta.

Protoshop

Protoshop. Kuvassa Lilli Ilmavirran työ sekä Virpi Heikkisen ja Santtu Teerihalmeen valaisin.