Teollisen muotoilun opiskelija Kaisa Minkkinen voitti Habitare- suunnittelukilpailun

Vuoden 2020 Habitare-suunnittelukilpailun teema oli ”Vettä ja leipää”. Osallistujien tehtävänä oli suunnitella ja toteuttaa kokonaisuus, joka sisältää päivittäisen leipämme nauttimiseen tarvittavat elementit. Kilpailun kaikki finalistityöt ovat nähtävillä Habitaressa Helsingin Messukeskuksessa 7.–11.9.2022. 

Muotoilun, arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun opiskelijoille tarkoitetun Habitare-suunnittelukilpailun voittajaksi on valittu Kaisa Minkkinen työllään Origo. Kilpailun päätuomari ruotsalainen muotoilija ja arkkitehti Anna von Schewen valitsi voittajan kolmen finalistityön joukosta.  Minkkinen palkittiin Suomen Messusäätiön rahoittamalla 5 000 euron stipendillä.  

“Arvostan uteliaisuutta laajentaa käsitystä suunnittelusta istuintyynyjen yksityiskohdissa, joiden tarkoituksena on paljastaa sisäosa yhdistämällä kahta kangasta”, von Schewen kommentoi voittajatyötä. 

Ruokailuryhmä Origo koostuu pöydästä ja istuintyynyistä. Se luo rennon, intiimin hetken ystävien tai perheen kokoontumiselle ja ruuan – ja hyvien hetkien – jakamiselle. Ympyrän muotoisen pöydän keskipisteenä – origossa – on syvennys, johon sopiva tarjoilukulho on jokaisen pöydässä istuvan ulottuvilla. Istuintyynyt ovat täytetty käytöstä poistuneilla tekstiileillä, ja tyynyjen kangas on pohjoismaisten lampaiden villaa. Yhteistyökumppanina toimi Saimaa Wool.

Suunnittelukilpailu

Lue Metropolian sivuilta