Kudotut tekstiilit imagotuotteina – imagotuotesarjan suunnittelu Metropolia Ammattikorkeakoululle

 

“Opinnäytetyöni suunnitteluhaasteena oli suunnitella Metropolia Ammattikorkeakoulun muotoilun tutkinto-ohjelmalle kolmen tuotteen imagotuotesarja. 

Tehtävänäni oli suunnitella tuotteet nimenomaan kudotusta kankaasta, löytää tuotteille valmistaja, suunnitella tuotteille pakkaukset sekä toteuttaa tuotteista protomallit ja hinnoitella tuotteet. Kartoitin myös Metropolian tämänhetkiset imagotuotteet, ja tutkin imagotuotteiden käyttökohteita sekä toimeksiantajan toiveita ja odotuksia imagotuotteille.

Opinnäytetyötä varten hankin tietoa erilaisilla tavoilla: haastattelemalla Metropolian henkilöstöä, hakemalla tietoa mahdollisista valmistajista internetistä ja kansainvälisillä messuilla sekä tekemällä yrityksistä SWOT-analyysin. 

Tiedonhaun pohjalta suunnittelin kolme imagotuotetta: keittiöpyyhkeen ja tiskiliinan jacquard-kangaspuilla toteutettavaksi sekä villaisen torkkupeiton 16-vartisella siepparikoneella toteutettavaksi. Kaikille tuotteille suunnittelin kuosien lisäksi myös kankaan rakenteen eli sidoksen. Lisäksi suunnittelin tuotteille etiketit, ripustimet ja pakkaukset.”

 

Thesis. Kudotut tekstiilit imagotuotteina : imagotuotesarjan suunnittelu Metropolia Ammattikorkeakoululle. Elisa Penttilä. 2020. Tekstiilisuunnittelu.

Julkaisun pysyvä osoite: http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202005148968

 

ElisaPenttilä-imagotuotesarja-havainnekuva1