Tekstiilisuunnittelun opiskelijat menestyivät i-dott kilpailussa

Englantilainen i-dott -kilpailu http://www.i-dott.org/ on järjestetty 2013 vuodesta lähtien. Kilpailu on suunnattu muotoilu- ja taideoppilaitoksille. 2017 vuonna osallistujia oli Itävallasta, Puolasta, Suomesta, Iso-Britanniasta ja Slovakiasta. Kilpailun tuomaristo koostuu kokeneista muotoilun ja sisustuksen ammattilaisista. Ensimmäisen kierroksen tuomareina toimivat Charlotta Levin, Marc Roylance, Nicola Bradshaw ja Abigail Watson. Toisen kierroksella valinnat tekivät yhteistyöyrityksen edustajat Rhythm -sarjassa Clare Howlett, Limitless -sarjassa Robin Bancroft ja Time Out -sarjassa Ellice Solomon ja The Lost & Found -sarjassa Jody Hudson.

Kilpailussa etsitään uudenlaisia kankaalle ja tapetille toteutettavia kuoseja/tekstuureja. Kuosit voivat olla perinteisellä painotekniikalla tai digitaalisella tulostustekniikalla toteutettavia. Metropolia Amk tekstiilisuunnittelun opiskelijat suunnittelivat kilpailutyönsä Tiina Karhun ja Tuiti Pajun ohjaamalla painokangaskurssilla keväällä 2017.

Kilpailussa oli neljä sarjaa; Arthousin Limitless, Ansteyn Rhythm, CWV:n Time-Out ja Graham & Brownin The Lost & Found. Tekstiilisuunnittelun opiskelijat veivät kahdessa kategoriassa voiton ja saivat kaksi mainintaa. Hanna Julin voitti Rhythm -sarjan ja Maija Koppinen sai samassa sarjassa maininnan. Reetta Pihkanen vei voiton Limitless -sarjassa ja hollantilainen vaihto-opiskelijamme Isca Bosch sai kolmannen sijan sekä maininnan samassa sarjassa. Gerli Kotkamets sai toisena maininnan The Lost & Foud -sarjassa. Kilpailun palkinnot jaetaan 4.10.2017 juhlaseremoniassa Englannissa.

Kuva: Yksityiskohtia Gerli Kotametsän, Hanna Julinin ja Reetta Pihkasen kilpailutöistä